Novi ciklus programa Osnove kazališne pismenosti (Kako gledati predstavu za djecu?)

Centar za cjeloživotno obrazovanje Učiteljskog fakulteta u Zagrebu u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira dvodnevni program stručnog usavršavanja:  “OSNOVE KAZALIŠNE PISMENOSTI“

 Zainteresirani ste za razvoj kompetencija za analizu i kritičko promišljanje o kazališnim predstavama za djecu i mlade? Zanima vas analiza doživljaja i smisla predstave s djecom? Želite saznati više o važnosti posredovanja između odgojitelja / učitelja i djece prilikom zajedničkog odlaska na kazališnu predstavu? Onda je za vas dvodnevni program pod nazivom “Osnove kazališne pismenosti (Kako gledati predstavu za djecu?)“.

 Program traje dva dana, u petak 28. veljače (od 17.30 do 20.00 sati) i u subotu, 29. veljače (od 11.00 do 17.00 sati). Održava se na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, te uključuje i zajednički odlazak u kazalište, na predstavu za djecu „Čudesne stranice male Danice“ u režiji Morane Dolenc i produkciji Teatra Poco Loco i Teatra na Trešnjevci.  Predstava igra u Centru za kulturu Novi Zagreb u Remetincu u subotu u 11 sati.  Predviđeni ishodi programa su, između ostalog, kako prepoznati, objasniti i kritički argumentirati vrijednosti (i/li slabosti) određene kazališne predstave na temelju promišljanja gradbenih elemenata predstave, kako samostalno napraviti analizu odabrane predstave, kako samostalno osmisliti pripremu za razgovor i druge aktivnosti s učenicima prije i nakon odgledane predstave i drugo. Detaljan opis programa dostupan je na: .

https://cee.ufzg.hr/centar-za-cjelozivotno-obrazovanje/wp-content/uploads/2019/04/Osnove-kazališne-pismenosti-ili-Kako-gledati-predstavu-za-djecu.pdf

Program vode doc.dr.sc. Iva Gruić i Tanja Novak, sveučilišna specijalistica dramske pedagogije.

Prijaviti se možete ispunjavanjem obrasca na stranici:

https://docs.google.com/forms/d/1dYM1JRqXCZmGRPb6dhIFAd_CcUuaOOICF8dZyb1vwoY/edit

Prijaviti se za pohađanje programa možete najkasnije do 24. veljače 2020. godine.  Cijena programa iznosi 650,00 kuna. Ulaznica za predstavu uključena je u cijenu programa. Uplaćuje se na IBAN račun Učiteljskog fakulteta HR9124020061100639639, s naznakom: Ime i prezime polaznika, Osnove kazališne pismenosti.

Osoba za kontakt: doc. dr. sc. Iva Gruić (iva.gruic@ufzg.hr)

 

Prva obavijest

Poseban program kinezioloških aktivnosti održat će se od 8. lipnja do 19. lipnja 2020. (kroz dva radna tjedna). Program počinje 8. 6. 2020. u 8.00 sati u zgradi Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u velikoj predavaonici za kineziologiju (prostor u dvorištu kod sportske dvorane). Predavanja i vježbe se održavaju tijekom 2 radna tjedna od ponedjeljka do petka.  Vrijeme trajanja predavanja i vježbi je od 8.00 do 13.00 (6 školskih sati,. Prijave se vrše na ovoj stranici, u rubrici OBRASCI ZA PRIJAVU PROGRAMA. Prijavu  također treba izvršiti i na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje treba pratiti stranice Agencije (od travnja mjeseca uglavnom je omogućena prijava na stranicama Agencije). Kod prijave posebno paziti na točnost upisanih podataka. Prijavu za pohađanje programa treba izvršiti do 5. lipnja 2020. na etaedu sustav Agencije za odgoj i obrazovanje i na našim stranicama pod cjeloživotno obrazovanje, poželjno i na moju elektronsku poštu. Cijena programa iznosi 3.000,00 kuna. Uplate treba izvršiti na IBAN račun Učiteljskog fakulteta HR9124020061100639639, s naznakom: Ime i prezime polaznika, Program kinezioloških aktivnosti. Moguća je i obročna uplata, a cjelokupan iznos treba uplatiti do kraja lipnja 2020.

U periodu do 15. studenog 2020.  polaznici su nakon odslušanog programa dužni izraditi seminarski rad na temu koji sami odaberu sukladno sadržajima koji su prezentirani tijekom programa i javno prezentirati sat kinezioloških aktivnosti u dječjem vrtiću s djecom pred članom komisije kako bi u slučaju uspješne prezentacije dobili potvrdu o uspješnom završetku programa. Za sve upite oko plaćanja, predračuna i slično molimo da kontaktirate

sanja.balazi@ufzg.hr (računovodstvo)

centarco@ufzg.hr (voditeljica Centra) ili

marija.lorger@ufzg.hr (voditeljica programa PPKA).

Poziv na suradnju

Voditeljica Centra za cjeloživotno obrazovanje Učiteljskog fakulteta sudjelovala je na transnacionalnom kontakt seminaru usmjerenog na centre za cjeloživotno učenje osnovanima na visokim učilištima kao potpora cjeloživotnom učenju i socijalnom uključivanju odraslih osoba (Prag, 18. do 20. rujan 2019. godine). Na seminaru je razrađena ideja prema kojoj bi Učiteljski fakultet u suradnji s drugim visokim učilištima (npr. Lifelong learning department, Liepaja University, Latvia; University of Copenhagen, Faculty of Humanities, Open University, Danska; Comenius University; Faculty of the art, Centre for continuing education, Slovačka; University of Evora, School of Social Sciences, Portugal i Klaipeda university, Pedagogical Department, Litvanija) prijavio projekt na sljedeći Erasmus+ KA2 natječaj.

Zajedno smo razradile potencijalni projekt kojeg planiramo zajednički prijaviti na sljedeći Erasmus KA2 natječaj. Projekt bi se odnosio na Suradnju za inovacije i razmjena dobre prakse, odnosno na udruživanje sektorskih vještina kojima se podupire izrada i pružanje zajedničkih kurikula, programa i metoda učenja i poučavanja. Osnovni cilj projekta je razvoj kurikula za stjecanje kompetencija u području andragogije, a njegovi bi korisnici bili učitelji i nastavnici iz različitih područja, ali i druge osobe koje sudjeluju u programima obrazovanja za odrasle.

Ovim putem se pozivaju nastavnici zainteresirani za sudjelovanje u pripremi projektnog prijedloga da se jave voditeljici Centra na centarco@ufzg.hr.

Sporazum o suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje i Učiteljskog fakulteta, Sveučilište u Zagrebu

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Agencija za odgoj i obrazovanje potpisale su 10. siječnja 2020. godine Sporazum o suradnji kako bi zajednički pridonosili unaprjeđivanju kvalitete obrazovanja u Hrvatskoj. Suradnja obuhvaća programe cjeloživotnog obrazovanja, stručno-istraživačke projekte, organiziranje simpozija, konferencija, skupova i seminara i  ostale oblike suradnje od zajedničkog interesa. Prilikom potpisivanja sporazuma, ravnateljica Agencije, dr.sc. Dubravka Brezak Stamać i dekan Učiteljskog fakulteta, prof. dr. sc. Siniša Opić, izrazili su zadovoljstvo zbog otvaranja prilika za ostvarivanje sinergije u profesionalnom razvoju odgojno-obrazovnih djelatnika i time doprinesu kontinuiranom razvoju hrvatskog obrazovnog sustava.