Uzvanici u auli Rektorata

Neposredno prije svečanog otvorenja g. Ante Žužul, predsjednik uprave izdavačke kuće Školska knjiga i pokrovitelj Centra za europsko obrazovanje, pozdravlja premijera Republike Hrvatske dr sc. Ivu Sanadera i njemačku saveznu ministricu obrazovanja i znanosti dr. sc. Annette Schavan.

 

Svečanosti otvorenja nazočilo je oko 140 uzvanika iz područja politike, kulture i diplomacije iz deset zemalja zastupljenih u konzorciju TEMPUS projekta “Učenje za Europu“. Svečanost je izazvala veliki odjek u medijima. U prvom planu hrvatski premijer dr. sc. Ivo Sanader, njemačka savezna ministrica dr. sc. Annette Schavan i zastupnica u Europskom parlamentu dr. h.c. Doris Pack. U pozadini voditeljica projekta sa Sveučilišta u Münsteru prof. dr. sc. Marianne Krüger-Potratz.

Povećani isječak prethodne slike: u prvom planu hrvatski ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić, u pozadini predstavnici dvanaest Sveučilišta iz deset zemalja zastupljenih u konzorciju TEMPUS-projekta.

 

 

Veleposlanici iz zemalja zastupljenih u konzorciju, predstavnici tiska, dekani i visokoškolski nastavnici iz Hrvatske i inozemstva, predstavnici nacionalnih i međunarodnih obrazovnih institucija, zaklada i privrednih subjekata iz Zagreba.