Njemački od samog početka – Međunarodna konferencija o ranom učenju njemačkog jezika, Zagreb, 15.-16. 12. 2017.

Na završetku dvogodišnjeg regionalnog projekta za poboljšanje kvalitete ranog učenja i poučavanja njemačkog jezika Njemački od samog početka na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održat će se od 15. do 16. 12. 2017 istoimena međunarodna konferencija.

Rezultati projekta predstavit će se u obliku brojnih radionica, istraživački orijentiranih izlaganja, prezentacija o stanju ranog učenja njemačkog jezika u zemljama sudionicama projekta te preporuka za učenje i poučavanje njemačkoga u ranoj dobi.
U fokusu konferencije nalazi se intenzivna razmjena spoznaja iz prakse i poticaji proizašli iz istraživanja usvajanja/učenja njemačkoga u predškolskoj i ranoj školskoj dobi te diskusije o gorućim pitanjima ranoga učenja njemačkog jezika.

Organizatori konferencije su Goethe Institut Istanbul i Centar za europsko obrazovanje (Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu) u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Prijave za skup odvijaju se preko Agencije za odgoj i obrazovanje, a prijava je moguća do 15. 11. o.g. Zainteresirani iz privatnih predškolskih ustanova i škola za strane jezike mogu se prijaviti direktno na adresu Centra za europsko obrazovanje cee@mail.ufzg.hr uz naznaku „Prijava za konferenciju“ te uz navođenje svog imena i naziva ustanove.

Dostupan je program konferencije.